Červnový výlet do Dobrovic.
Počasí - první předpoklad k úspěchu.
Brzy z rána jsme se trochu lekli, bylo dosti chladno. Ale v průběhu dne se teplota umoudřila,
sluníčko vykouklo, ale zase nijak nebláznilo.
Cíl výletu - Dobrovické muzeum (sladké, lihové).
Expozice cukrovarnictví v objektu bývalé sýpky historie výroby cukru v českých zemích od jejích prvopočátků. K vidění jsou formy na cukrové homole, různé typy kostkového cukru, raznice na bridž kostky i obří kostka o hraně jeden metr. Jak se vyvíjela výroba lihu, jaké jsou její výrobní postupy nebo jaký je rozdíl mezi potravinářským a technickým lihovarem se dozví návštěvníci v expozici lihovarnictví.
Oběd - neoddělitelná součást výletu.
Dobrovická Restaurace Radnice. Příjemný personál, čisté prostředí, velmi dobré jídlo.
Sláva nazdar výletu, nezmokli jsme už jsme tu a už vymýšlíme další!